zaterdag 21 april 2012

"Ram"overvallen.

Laatst werd ik gebeld door een supermarkt ondernemer. De man vertelde mij, dat hij iedere avond, vóórdat hij zijn geld van de kassagroep liet ophalen om het naar de kluis te brengen, éerst een medewerker met een telefoon naar buiten stuurde. Met de duidelijke instructie om de omgeving goed te bekijken en iedere verdachte omstandigheid te melden. En let op: deze medewerker was verplicht om een kogelvrij vest te dragen.

Zoiets verwacht je toch (nog) niet in Nederland. Maar kennelijk is het wel nodig. En deze ondernemer begrijpt het goed. Hij neemt veiligheid voor zijn medewerkers serieus. Zo hoort het ook. Petje af voor deze man.

Dit jaar hebben we al 2 overvallen gehad in supermarkten waarbij de daders buiten afwachten tot men het geld uit de kassa's ging ophalen. Vervolgens slaan ze met een moker de ruiten in. Het personeel vlucht weg en de daders hoeven alleen de kassalades maar bij elkaar te graaien.

Dit soort overvallen kan wel degelijk worden voorkomen. Neem deze ondernemer als voorbeeld en voorkom een overval. Eerst iemand naar buiten, met een telefoon. Staan er mannen achteloos in de buurt: belletje naar binnen en NIET met de kassa's aan de slag. Bel ook gelijk de politie. Ook al is het loos, de politie neemt het u niet kwalijk.

Ben je medewerker en vind je dat je baas hier meer aandacht voor moet hebben? Breng het in een overleg naar voren. Help je baas om het voor jou veiliger te maken.

En anders laat je hem mij maar even bellen...............

www.reserv.nl

reserv@reserv.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten